lørdag, november 18, 2006

Lagerstatus

Jeg hoppede med på Mette´s indkøbsstop her i november - mon ikke december også følger trop, det er nemlig begrænset, hvad det bliver til af kreative indslag i min verden for tiden.

For godt 1½ år siden kom jeg galt af sted med ryggen - et lille puf af hesten - med en lang række kiropraktorbesøg efterfølgende. Desværre er jeg langtfra smertefri - ret så "bøvlet" når meget af min arbejdstid inkluderer de ting jeg har svært ved; at stå i lange perioder og slæbe mere eller mindre tunge ting frem og tilbage, alt imens jeg selvfølgelig skal tale pænt til kunderne. Det er godt nok svært somme tider, når det eneste jeg kan tænke på, er at der er "syre" i lænden!

Efter besøg hos kiropraktor, læge og fysioterapeut - ingen af dem hjælper helt til bunds - fik jeg en henvisning til røntgen. Med det resultat, at jeg slet ikke fejler noget! En "meget diskret diskusdegeneration, som ikke kan give problemer".
Hvad gør man så, når ens nattesøvn er ved at blive et tilbagevendende mareridt, 1 time i butikken er ditto, støvsugning & gulvvask ret så problematisk(også mentalt!) - og det allerværste - det er næsten umuligt at sidde ned i mere end 10 minutter af gangen.

Derfor ingen strik, syning eller andre kreative indslag - men altså en forklaring på, hvorfor jeg ikke får blogget mere og ikke får brugt af lageret, der på det nærmeste har opnået Mt. Everest-agtige dimensioner. Nå, men det er altid godt med lidt på lageret...

Jeg har en aftale med en "alternativ" fysioterapeut, som har lovet at undersøge, om hun evt. kan hjælpe mig. Jeg går til Pilates for at styrke mine lænde-og mavemuskler(tiltrængt! og meget godt) og regner med at underviseren kan hjælpe mig med et "designet" program. Jeg har jo et fedt arbejde, som jeg helst vil være "fit" til at passe efter allerbedste evne. Men tid til andet end arbejde og "pleje" bliver det ikke til i fremtiden.

Når alt mit "brok" er sagt, så har jeg strikket en lille bitte smule, der skal være hjemmegjorte julegaver under juletræet, i første omgang et halstørklæde. Simpelt strik - påfuglemønster, for det kan strikkes uden tanker - i NoroSilkgarden fv.234 på pind 10 - så kan man da se at der sker noget. Den lille "rillede" babycardigan står på "stand by", den skal først være færdig i slutningen af januar, så julegaver kommer først. Dog er den altid med i tasken - fylder ingenting og meget nem - så når chancen er der kan der strikkes lidt på den. Ingen foto...

søndag, november 05, 2006

Brugt weekend sælges


Puha,- det er godt nok hårdt for tommelfingrene med tre dages pileflet i rap! Men det var ren luksus, bare os 3 veninder på "holdet", det var bare helt vildt fedt! Så skidt med at fingrene er en "smule" ømme. Gitte er en meget omhyggelig underviser, lækkert at gå derfra med nye teknikker og lidt mere selvtillid, ihvertfald når det gælder pileflet;o) Der er allerede planlagt mere flet i næste weekend, det er med at fortsætte, mens fingrene kan huske hvordan det skal gøres! Vi flettede "tasker" med læderremme - det er min taske bagerst - ikke helt som planlagt, men ret så OK alligevel. Alene at få lagt en pæn kant var en sejr! Næste kursus er reserveret - 26. +27. Januar - så kan fuglene få deres eget hus!

Hjemme "legede" Lau og hans gode ven Uffe - de har simpelthen lavet deres eget mosteri. Vi har længe snakket om en saftpresse, så vi kunne udnytte lidt mere af al vores frugt og havde også besluttet at købe et sammen med 2 hold venner - men "drengene" ku´altså selv! Lækkert med masser af most i fryseren til vinteren, jeg elsker når lagrene er fyldte og lige til at bruge af - også fiberlageret - omend det overhovedet ikke har været i tankerne i weekenden.

Helle - strik torsdage i lige uger på PaderupGård, det er ik' så ringe endda! Vi har 2 gange tilbage inden jul, d. 16.+30. november. Og starter selvfølgelig igen efter nytår! Kom vist du har tid og lyst:o)

Mette - jeg har slet ikke fået sagt det, men - du skal være så hjertelig velkommen i plantagen til alle de æbler du lyster, måske er det for sent i år, men så husk det næste år - ellers skal jeg invitere igen!

fredag, november 03, 2006

Vild Poncho - til Kolding!


Sort Kitten mohair(med modifikationer 30%mohair, 20% uld, 50% courtelle!), sort Alpha - bomuld, koks indiecita - alpaka, råhvid kidseta - mohair/silke, effektgarn - sort/hvid/sølv "stigegarn". Pris 247,- inkl. opskrift.

 1. Sort SoftKid mohair/akryl, sort Alpha - bomuld, koks indiecita - alpaka, rosa kidseta - mohair/silke, effektgarn - grå/koks/rosa Mirelle. Pris 312,- inkl. opskrift.

Billeder er selvfølgelig svære at vælge ud fra, men du kan kigge på dem, så kan vi snakke sammen i næste uge.

onsdag, november 01, 2006

At få det hele med...

Når der går så lang tid, imellem at jeg får blogget - ja, så må du altså regne med meeeeget lange indlæg, men det står dig jo frit for at springe alt det kedelige over!
 • fra d. 10.-13. oktober var jeg med gode venner og min dejlige mor i London. Vi var der primært for The Knitting and Stitching Show på Alexandra Palace. Meget havde jeg hørt inden, men det var alligevel en overvældende oplevelse. Jeg valgte bevidst at tage "skyklapper" på og udelukkende se på garn og fibre. Ud af øjenkrogen så jeg også perler, papir, bøger, bøger og atter bøger, patchworkstof mm, knapper, nunofilt og ufattelig mange andre fristelser. Lad det være sagt, at næste gang har jeg MANGE flere "pund" med! Cameraet var slet ikke med, jeg har ingen problemer med at huske indtrykkene fra en helt fantastisk fiberdag, og jeg kan jo godt vise, hvad jeg tog med hjem...

 • Vi besøgte the Handweavers Studio, en butik med mange forskellige fibre til spinning og filtning, dejlige bøger og specielle effektgarner til vævning(tror jeg - men det bestemmer vi vel selv?).

 • At finde garnforretninger i London var noget af en udfordring, men med hjælp fra en mandlig pubgæst, som selv strikkede - en hjælpsom ekspedient i et stormagasin - og nogle meget samarbejdsvillige fødder! lykkedes det os at finde et enkelt stormagasin med en garnafdeling. Den var tilgengæld også vel besøgt. Der røg lidt Noro (farv.84) med i kurven, kun fordi indfarvningen var helt perfekt, prisen var ikke at foragte og hvad nu hvis farven ikke var ligeså god derhjemme?

 • Ellers fik vi set de vigtigste seværdigheder, når vi travede rundt efter at garnbutikkerne havde lukket - man må jo prioritere. Næste gang jeg er i London må det være en uge - 3 dage er bare for lidt, når man også gerne vil besøge museer og meget af alt det andet London byder på.

 • Noget af det bedste ved at rejse, er al den ventetid;-) Jeg kunne ikke strikke strømper med hæl før vi tog afsted - det kan jeg nu - beviset er lige her. 1 par strømper str. 46 strikket i Regia 6trådet color på pind nr 3. Til Lau, fordi han lige havde lyst til dem.

 • Til Januar bliver jeg tante, Lau's søster venter sit første barn, længe ventet - mest hos "tante" - tror jeg! I hvertfald er der planlægning af diverse udstyr til strikkepinde og symaskine - det er så fedt at være "skruk" på andres vegne! Den søde Lærke må kopieres, dog i mere diskrete farver, indtil vi ser vidunderet - så må der farver på drengen/pigen. Min svigerinde er dyrepasser, så de "vilde" knapper var absolut nødvendige - fra London, men de kan købes her, og jeg ved fra pålidelig kilde: de sender over hele verden!

 • Hjemme har Agnete og jeg så "småt" starte juleforberedelserne - jeg ved godt det er tidligt, men hun vil så gerne, så vi nyder det! Søndag lavede vi godter, julekort og dej til brune kager - én portion bagt, én i fryseren til senere - alt imens julemusikken drønede ud af højtalerne. Agnete er meget langsom, tangerende til det sure og tvære om morgenen, men når jeg tænder for julemusik - så bliver hun straks en anden, glad og i godt humør. Okay, det udnytter jeg så de næste 2 måneder;o)

 • Mine frugtlagre er "fyldt". Da jeg var barn fyldte min far et kæmpe kølerum med flere ton æbler og pærer, nu nøjes jeg med 6 kasser eller ca. 150 kilo. Det rækker til jul, længere holder de fleste af æblerne ikke, da vi ikke sprøjter frugten - med deraf følgende pletter! Jeg nyder mine daglige ture med Frida, enten går vi i plantagen eller en tur til havet. Jeg bliver aldrig træt af årstidernes skiften og vejrets uforudsigelighed. I morges hentede Lau og jeg hestene hjem - i sne, slud og brølende storm, mandag plukkede jeg æbler i høj solskin!

 • Den kommende weekend skal jeg på kursus med 2 skønne veninder, 2½ dag med hygge, snak og pileflettede tasker. Det er tiltrængt - jeg glæder mig til at få inspiration, at se hvad andre laver og ikke være den der skal øse af kreativiteten. Jeg har meget lyst til at filte, farve og spinde og jeg trænger til andres input og undervisning med de ting, jeg er gået i stå med. Forhåbentlig bliver der mere tid til kurser...

 • Den her møgirriterende ting, vil simpelthen ikke uploade mine ellers meget flotte foto! de kommer måske senere, når dyret virker!!!